Schimmels

Schimmels op uw kostbare tuinplanten wilt u natuurlijk voorkomen en is het te laat dan wilt u het genezen! Gelukkig bent u bij ons tuincentrum in Arkel aan het goede adres voor een passend advies en de juiste bestrijdingsmiddelen tegen schimmels.

Bestrijdingsmiddelen tegen schimmels als meeldauw

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmels. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant in Arkel belemmeren en soms ten grond richten.

Gewasbescherming tegen roest

Een andere schimmel soort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. 

Valse meeldauw bestrijden

De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Bezoek tuincentrum Sterk

Heeft u nog vragen over schimmels in uw tuin in Gorinchem, Leerdam of Arkel en omgeving? Kom naar het grootste tuincentrum in de omgeving, tuincentrum Sterk! Of bestel online in onze webshop

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming

Contact

Contact

___________________________

Tuincentrum Sterk
Vlietskade 1074
4241 WC Arkel

0183 622 941
[email protected]

___________________________

Openingstijden

 Maandag  08:30 - 17.30 uur
 Dinsdag  08.30 - 17.30 uur 
 Woensdag  08.30 - 17.30 uur
 Donderdag  08.30 - 20.00 uur
 Vrijdag  08.30 - 20.00 uur
 Zaterdag  08.30 - 17.00 uur
 Zondag  Gesloten