beplantingsplannen

Voor binnen & buiten, voor borders & bakken

Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

IMG_8823_Web_edited
IMG_8823_Web_edited

Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

1/5

Visueel én functioneel

 

Het geluid van de wind door grassen, het gezoem van de bijen, de geur van bloesem en de kleuren van vlinders. Een beplantingsplan zorgt voor beleving in de tuin. Daarbij gaat het ook om functie; hoe tackel je bijvoorbeeld wateroverlast? Wat kun je eten uit eigen tuin? En hoe draag je bij aan biodiversiteit? 

Voor bakken én borders

 

Jarenlange ervaring en flinke dosis plantenkennis zijn een perfecte bron om uit te putten tijdens het maken van beplantingsplannen. Kom gerust langs op ons tuincentrum in Arkel; we zetten regelmatig direct beplantingsplannen voor onze klanten uit. En je hebt echt geen grote tuin nodig: een mooie bak op bijvoorbeeld het terras of balkon volstaat.

Inspiratie op doen

Experimenteer en combineer grassen, kruiden en vaste planten in één bak, waarom niet? Vragen? Kom gerust langs op ons tuincentrum in Arkel en vraag ons om advies of kijk naar onze voorbeeldtafels, waar ook wij experimenteren met plantcombinaties. We hebben een uitgebreide collectie tuinplanten die regelmatig wisselt en wekelijks wordt aangevuld.

Beplantingsontwerp op afspraak

Liever een ontwerp door ons laten maken zodat je beschikt over een tekening met en informatie over de planten die in de tuin te vinden zijn? Ook dat kan. Vanaf een bedrag van 100 euro maken wij een mooie beplantingsschets met plantenlijst zodat u zelf aan de slag kunt met de inplant.
Wilt u naast dat wij het ontwerp maken, ook dat wij het voor je inplanten? Dat kan uiteraard ook. 

de buitenruimte van Tuincentrum Sterk

Ons tuincentrum beweegt mee met de seizoenen:
elke week andere plantcombinaties om je te inspireren.
We zijn niet bang voor experiment!

Presentatie-Sterk-Tuincentrum-07_edited.
Presentatie-Sterk-Tuincentrum-07_edited.

Presentatie-Sterk-Tuincentrum-07_edited.
Presentatie-Sterk-Tuincentrum-07_edited.

1/1
Een groene tuin vol beleving

Een groene tuin is niet alleen mooi. En niet alleen is een goed groen tuinontwerp is functioneel! Een groene tuin verbetert bijvoorbeeld de afwatering in de tuin, draagt bij aan biodiversiteit en zorgt voor verkoeling tijdens de steeds hetere zomers. Zijn er specifieke wensen of kwesties die je met een tuinontwerp wilt aanpakken? Laat het ons gerust weten.
 

Een groene tuin betekent niet per definitie dat deze onderhouds intensief is. Een goed beplantingsontwerp moet beheerd en niet beheerst worden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar specifieke eigenschappen​ van verschillende planten, waaronder groei- en bloeiwijze. We streven hierin naar een combinatie van planten planten die elkaar versterken in het geheel. Een goed beplantingsplan voegt dus echt iets toe. 

Geef je liever het onderhoud uit handen? Doe dan een beroep op onze bekwame hoveniers. 

Ons ruime aanbod tuinplanten

 

In ons tuincentrum in Arkel hebben wij een enorm uitgebreide collectie tuinplanten. Naast ons basis-assortiment (een assortiment dat afhankelijk van het seizoen altijd te bestellen is) houden wij ervan te experimenteren met diverse bekende én bijzondere soorten. Ons aanvullend assortiment wisselt dus per jaar, seizoen, maand of week. 

Dit zie je ook terug in onze buitenpresentatie waar wij veel experimenteren met mooie plantcombinaties. Ook hebben wij thema-tafels. Dat zijn tafels met specifieke vaste planten die bijvoorbeeld veel bijen en vlinders lokken. Ben je dus opzoek naar inspiratie, bekijk dan onze productcatalogus. Heb je geen zin om dat achter het scherm of bureau op te doen? Wees dan vooral welkom!

Voor meer vlinders in de tuin