tuinontwerp

Een tuin voor iedereen

Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

press to zoom
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

press to zoom
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

press to zoom
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem
Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

press to zoom
1/4

Het leven in de tuin

 

Een plek waar je geniet en samenkomt. Mooie zichtlijnen, lagen, divers leven en functie worden allemaal meegenomen in het tuinontwerp. Met een sterke focus op de verschillende seizoenen zetten we een tuin neer die jaarrrond voor beleving zorgt.  We doen ons best je te inspireren en je te laten zien wat de tuin je kan bieden.

Groen tuinontwerp 

 

Met ruim dertig jaar ervaring in functioneel en creatief tuinontwerp hebben wij gezien hoe een groene tuin bijdraagt aan het welzijn van onze opdrachtgevers. Beleving in de tuin is een van onze belangrijke pijlers waarbij het leven in de tuin, groot en klein, een belangrijke rol speelt om die beleving te vergroten. In onze tuinontwerpen speelt groen dus de hoofdrol en streven we ernaar minimaal zeventig procent van de tuin uit planten te laten bestaan. Een groene tuin hoeft niet per se te betekenen dat deze onderhoudsintensief is: een slim beplantingsplan doet wonderen!

 

Als het aankomt op grijze aanleg en houtbouw werken wij samen met partijen die dezelfde hoogwaardige kwaliteit nastreven.

Tuincentrum-Groencentrum-Sterk-Gorinchem

Inspiratie op doen?

Wat betekent de tuin voor je? In het dagelijks leven zijn er heel veel inspiratiebronnen om uit te putten. In boeken en via verschillende online kanalen is natuurlijk inspiratie te vinden! Zin om achter het scherm vandaan te komen en je zintuigen aan het werk te zetten? Op ons tuincentrum geven we er richting aan je ideeën, zodat al die inspiratie bodem vindt. We zien je graag op ons tuincentrum in Arkel.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elk traject begint met een oriënterend gesprek, alles is immers maatwerk. We inventariseren de wensen, delen gedachten en ideeën en beoordelen aan de hand van situatiefoto’s de situatie. In veel gevallen vindt ook er een inventarisatie op locatie plaats.

Fase 1

Wij gaan aan de slag met een basisontwerp. Dit basisontwerp is een zwart-wit tekening die volledig op schaal getekend is. Er wordt aangeduid waar borders, (half)verhardingen en eventuele bouwwerken komen. We geven indicatie van soorten planten en materialen aan. Daarbij geven wij een raamwerk van de planning

& de kosten van de realisatie. Vaak is deze tekening al voldoende om zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Wilt u dat wij het ontwerp verder uitwerken? Dan gaan wij over op fase 2. 

Fase 2

Wij gaan aan de slag met de uitwerking van het ontwerp. Hierin wordt duidelijk aangegeven welke materialen en plantensoorten zullen worden opgenomen. Tevens verzorgen wij een uitgewerkte begroting en planning voor realisatie. Na akkoord zullen wij overgaan tot het defintief inplannen en voorbereiden van de werkzaamheden.

een groene tuin is mooi én functioneel

De voordelen van een groene tuin

Voordelen-van-een-groene-tuin.jpg

verbetert
afwatering

ruimte voor 
biodiversiteit

prikkelt en inspireert

verse 
oogst

verhoogt
de waarde van

het huis

verkoelt tijdens
hete zomers

vogel
vriendelijk

meer beweging
voor kinderen

Voordelen-van-een-groene-tuin.jpg
Een groene tuin vol beleving

Een groene tuin is niet alleen mooi. En niet alleen is een goed groen tuinontwerp is functioneel! Een groene tuin verbetert bijvoorbeeld de afwatering in de tuin, draagt bij aan biodiversiteit en zorgt voor verkoeling tijdens de steeds hetere zomers. Zijn er specifieke wensen of kwesties die je met een tuinontwerp wilt aanpakken? Laat het ons gerust weten.
 

Een groene tuin betekent niet per definitie dat deze onderhouds intensief is. Een goed beplantingsontwerp moet beheerd en niet beheerst worden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar specifieke eigenschappen​ van verschillende planten, waaronder groei- en bloeiwijze. We streven hierin naar een combinatie van planten planten die elkaar versterken in het geheel. Een goed beplantingsplan voegt dus echt iets toe. 

Geef je liever het onderhoud uit handen? Doe dan een beroep op onze bekwame hoveniers. 

Ons ruime aanbod tuinplanten

 

In ons tuincentrum in Arkel hebben wij een enorm uitgebreide collectie tuinplanten. Naast ons basis-assortiment (een assortiment dat afhankelijk van het seizoen altijd te bestellen is) houden wij ervan te experimenteren met diverse bekende én bijzondere soorten. Ons aanvullend assortiment wisselt dus per jaar, seizoen, maand of week. 

Dit zie je ook terug in onze buitenpresentatie waar wij veel experimenteren met mooie plantcombinaties. Ook hebben wij thema-tafels. Dat zijn tafels met specifieke vaste planten die bijvoorbeeld veel bijen en vlinders lokken. Ben je dus opzoek naar inspiratie, bekijk dan onze productcatalogus. Heb je geen zin om dat achter het scherm of bureau op te doen? Wees dan vooral welkom!

Experimenteer met plantcombinaties