Groene Vaderdagcadeaus

Groene Vaderdagcadeaus

Op 21 juni is het vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg. Verras hem op Vaderdag eens met een mooi item voor het betere buitenleven, of hij nu groene vingers heeft of niet en help hem te genieten van bijvoorbeeld een vakantie in eigen tuin. Voor een toepasselijk cadeau ben je in ons tuincentrum in Arkel aan het juiste adres!

 

Vaderdagcadeaus voor de tuinman

Voor mannen die graag tuinieren is goed tuingereedschap of een extra hulpje altijd welkom. Bijvoorbeeld een regenton, een automatische watersproeier, of ander bewateringssysteem (Gardena), een echt goede snoeischaar (Felco) en dito tuinhandschoenen (Talentools).

Kokkerellen in de achtertuin, kruiden voor de bbq!

Kookt je vader de sterren van de hemel, of kan hij wel een beetje inspiratie gebruiken? Denk aan het marineren van vis, vlees of groenten met rozemarijn of tijm. Heel smaakvol, echt een feest. Of denk aan bijvoorbeeld verfrissend bubbel-water met chocolademunt en komkommer. Ook lekker: zelfgemaakte kruidenboter met citroenmelisse en bieslook. Heel ingewikkeld is het niet. Met een paar potten vol verse kruiden kan hij elk gerecht op de barbecue in een handomdraai nog smakelijker maken. Een groen cadeau waar niet alleen de man des huizes, maar eigenlijk de hele familie lang plezier van heeft!

Leven in de tuin

Het bekijken van leven in de tuin is altijd leuk. Van bezige bijen tot spetterende vlinders. We hebben weer een leuke selectie vlinderhuizen en insectenhotels staan in ons tuincentrum. Of maak hem blij met een vogeldrinkschaal én het gespetter van de vogels die er graag een bad in komen nemen. Houdt je vader van vijvers? Kies dan een paar mooie nieuwe vissen of vijver- of oeverplanten.

Vakantie in eigen tuin of op eigen balkon

Is hij liever lui dan moe? Kijk dan eens naar een parasolboom, zoals een dakplataan of daksierpeer. Zo'n parasolboom biedt schaduw op hete, zonovergoten dagen, zodat hij nog langer lekker buiten kan luieren. Een groene tuin verkoelt tijdens hete en droge zomers én is goed voor de afwatering van de tuin. Met Zweedse fakkels kan hij ’s avonds nog buiten een krant, boek of tijdschrift lezen of natuurlijk een sudoku oplossen.

 

Het Sterk-team wenst je een hele fijne vaderdag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...
5 tips voor het maken van een insectenhotel

Meer dan de helft van alle 358 bijensoorten is bedreigd en ook de vlinderstand laat al decennialang te wensen over. Wilde bijen en andere insecten vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben.

Lees meer...
Verkoeling voor mens en dier

Het is zomer en de laatste jaren lopen de temperaturen in onze contreien dan steeds hoger op. Oudere mensen, mensen die iets zwaarder wegen, maar ook tal van anderen kunnen hier niet zo goed tegen.

Lees meer...
Contact

Contact

___________________________

Tuincentrum Sterk
Vlietskade 1074
4241 WC Arkel

0183 622 941
[email protected]

___________________________

Openingstijden

 Maandag  08:30 - 17.30 uur
 Dinsdag  Gesloten 
 Woensdag  08.30 - 17.30 uur
 Donderdag  08.30 - 20.00 uur
 Vrijdag  08.30 - 20.00 uur
 Zaterdag  08.30 - 17.00 uur
 Zondag  Gesloten