top of page

December — Tuinkalender

Het is weer december... en dat betekent tijd voor de tuinkalender. Vrieskou of harde regen, de feestdagen komen wel gelegen. Tijd voor wat warmte en gezelligheid. Aan het eind van de maand even lekker ontspannen na een jaar vol flinke tuin-arbeid.


Warme bodem: Perfecte tijd voor metamorfose en aanplant

De grond is ook nu nog warm genoeg. Perfect geschikt voor de wortels van de planten die je nieuw in de grond zet. Zolang het niet vriest, kun je gewoon aanplanten en is december een hartstikke goede tijd om bezig te zijn met de tuin én om de tuin een metamorfose te geven. We zijn een goed gesorteerd tuincentrum dus hebben de hele winter tuinplanten op voorraad. Groen is wat we doen! Ben je op zoek naar een specifieke plant, dan zullen we altijd ons best doen om aan deze plant te komen en anders een mooi alternatief te bieden.


Haag

Ben je van plan een haag te planten of een vogelbosje aan te planten, maak dan gebruik van ons assortiment kaalwortelgoed en inheems bosplantsoen of ga voor een levering op bestelling.


Bescherming

Het blad van veel bomen is gevallen, dus je doet er goed aan het blad van het terras en het gazon te ruimen. De bladeren fungeren van nature als deken die de bodem en de wortels beschermt tegen vorst. Zeker geen gek idee om de bladeren in de border te verspreiden dus!


Haal vorstgevoelige decoraties en potten naar binnen. Ook is het verstandig vorstgevoelige planten in te pakken met plantenhoezen of naar binnen te halen. Haal je de planten naar binnen? Zorg dan dat ze even acclimatiseren, bijvoorbeeld in de garage, schuur of koude hal. Zo is de overgang naar een warme woonkamer niet te groot.


Geen blad ter bescherming van de border beschikbaar? Gebruik dan houtsnippers of boomschors.Ohhh Denneboom!

De kerstboom kan natuurlijk niet ontbreken! Leuk voor huis én tuin. Kom je je kerstboom ook bij ons uitzoeken? Kwaliteit en service staan dan voorop. We halen de bomen dan ook graag even uit het net voor je, zodat je weet wat je mee naar huis neemt. Bekijk ons aanbod kerstbomen in of kom langs, wel zo gezellig. Tip: laat ook de kerstboom altijd even acclimatiseren voordat deze in de warme woonkamer wordt gezet.Met ons leuke assortiment hobby artikelen maak je de mooiste dingen zelf


Kerstgroen uit eigen tuinKerstgroen uit eigen tuin

Mooie conifeer- en blauwspartakken vind je gewoon op ons tuincentrum, evenals bind- en hobbymateriaal om de mooiste kerststukken mee te schikken. Kijk ook eens in je eigen tuintje: waar kun je kerstgroen van knippen? Knip de mooiste bessentakken van de Hulst (nog voordat de vogels ze soldaat maken). Frisse Eucalyptus of de bloemen van de Skimmia, of gebruik eens de appeltjes van de sierappel, ook leuk!


Vogels

Maak nestkastjes schoon zodat ze volgend jaar weer gebruikt kunnen worden door de vroege vogels. Voer wat bij met goede voermengsels die gekeurd zijn door de Vogelbescherming. We hebben een mooi assortiment vogelvoer van de Vogelbescherming.


Bij de voordeur

Bovenal is het tijd om het gezellig te maken. Bij de voordeur doe je dit met wintergroene planten in potten. Denk ook eens aan planten die in de winter bloeien, zoals diverse soorten Helleborus (Kerstroos), of leuke rode bessenstruikjes zoals de Gaultheria (Bergthee), Skimmia of de Vaccinium vitus idaea (Vossebes). Ook Hulst op stam is natuurlijk hartstikke leuk.


Een mooie natuurlijke krans met lampjes aan de deur is een warm welkom voor jezelf, na een lange dag op werk, voor je gasten én vergeet ook niet de hardwerkende post- en pakketbezorgers die nu overuren draaien. Iedereen verdient wel wat positiviteit deze dagen!

Helleborus

Fotocredit: bloemenbureauholland
Team Sterk wenst je fijne feestdagen!
 

Tuincentrum Sterk

Een uniek tuincentrum met wel 1000+ plantsoorten en variëteiten. We zijn echte tuinfanaten hebben alles in huis om je te helpen bij de selectie van de juiste planten voor je pot, bak, border, terras of balkon. Ons deskundige team staat voor je klaar.


Onze jarenlange ervaring met kwekers heeft gezorgd voor een doordachte en uitgebreide selectie van tuinplanten van vooraanstaande kwekers in Nederland. We hebben alle kennis in huis om je groenvragen op te lossen: kom gerust langs en laat je inspireren.


Het plantencentrum is gevestigd in Arkel, net buiten Gorinchem (mooiste vestingstad van Nederland). Vanuit Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Breda sta je binnen 3 kwartier de stoep.Op de foto: 2021, levering van de kerstbomen

 


Comments


bottom of page