top of page

Hortensia special - waarom deze Hortensia's een goede toevoeging zijn aan je tuin


Hortensia-Lime-Light-Pluimhortensia-Grote-Hortensia-Tuincentrum-Sterk-Tuininspiratie
Hortensia 'Limelight' — Pluimhortensia

De Hortensia is er in alle soorten en maten. In deze Hortensiaspecial lichten we onze favorieten voor je uit. Klaar voor wat tuininspiratie?Waarom deze Hortensia's een goede toevoeging zijn aan je tuin

 • Een uitbundige bloei in het voorjaar en een mooi beeld in de winter en herfst: deze Hortensia's zijn jaarrond visueel.

 • Geschikt om bestoven te worden. Sommige Hortensia's zijn deze eigenschap verloren, maar onderstaande variëteiten en cultivars kunnen bestoven worden.

 • Bijzondere eigenschappen: vorm, kleur, blad, groeiwijze.

 • Mooi te combineren met andere planten, waarmee je bijdraagt aan biodiversiteit. De Hortensia is goed te combineren met grassen, vaste planten en andere Hortensia's. Wil je een mooie combinatie maken van verschillende planten, waaronder de Hortensia? Kom gerust langs in ons tuincentrum in Gorinchem - Arkel.

 • Gemakkelijk te snoeien.


 

Eikenbladhortensia's

Hydrangea quercifolia

Nederlandse naam: Eikenbladhortensia

 • De bladeren van deze Hortensia lijken op die van een Eik (Latijnse naam Quercus). Querifolia betekent in het Latijn "gelijkend op een eik".

 • De mooie grote bladeren verkleuren in het najaar prachtig naar rood.

 • Nadat het blad is gevallen, blijft een mooie, grillige vertakking over, die deze plant een bijzonder winterbeeld geeft.

 • Mooi te combineren met grassen.Hortensia-quercifolia-Eikenbladhortensia-Tuincentrum-Sterk-Tuininspiratie
Hortensia quercifolia — Eikenbladhortensia

Hydrangea quercifolia De mooie grote bladeren verkleuren in het najaar prachtig naar rood. Na de bladval blijft een grillige vertakking over: mooi in combinatie met grassen.

 

Pluimhortensia's

Hydrangea paniculata

Nederlandse naam: Pluimhortensia


Wij zijn fan van de Pluimhortensia en hebben ze in verschillende soorten en maten op ons tuincentrum staan. Waarom is de Pluimhortensia zo'n mooie toevoeging aan de tuin?


 • De Pluimhortensia is heel makkelijk te snoeien en daarom goed geschikt voor zowel de grote, als de kleine tuin. Snoei de Pluimhortensia aan het begin van het jaar. Zet haar dan terug of kroon haar helemaal op. Voor specifiek advies over het snoeien: kom gerust langs in ons tuincentrum in Gorinchem - Arkel.

 • De Pluimhortensia kan zowel in een grote pot als in de border worden geplaatst en is mooi te combineren met verschillende planten, in het bijzonder grassen.

 • In het najaar draagt de Pluimhortensia bij een mooi winterbeeld in de tuin: de bloemen vallen eraf, maar de trossen blijven over. Dit zorgt voor een mooi silhouet.

 • De pluimhortensia kan bestoven worden en draagt daarom bij aan kruisbestuiving en biodiversiteit in de tuin.Hydrangea-paniculata-Pinky-Winky-Pluimhortensia-tuincentrum-Sterk-Tuininspiratie
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' — Pluimhortensia

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' Heeft haar naam te danken aan de mooie verkleuring.

De 'Pinky Winky' verkleurt naar rood in het najaar.

Hydrangea-paniculata-Limelight-Pluimhortensia-Tuincentrum-Sterk-Tuininspiratie
Hydrangea paniculata 'Limelight' — Pluimhortensia

Hydrangea paniculata 'Limelight'

Hydrangea paniculata 'Little Lime'

De normale 'Limelight' kan wat hoger worden, de 'Little Lime' blijft wat lager (max 40 cm). De 'Little Lime' is goed in een wat diepere border te zetten, waarin je met verschillende hoogtes een mooie gelaagdheid creëert.

Hydrangea-paniculata-Limelight-Pluimhortensia-Tuininspiratie
Hydrangea paniculata 'Limelight' — Pluimhortensia

We hebben Pluimhortensia's in verschillende soorten en maten Wil je gelijk al genieten van veel bloemtrossen en grote planten, of ben je van plan een groter oppervlakte in te planten? Ga dan voor een grotere potmaat.
Hydrangea-paniculata-Dharuma-Pluimhortensia-Japanse-Hortensia-Tuininspiratie
Hydrangea paniculata 'Dharuma' — Pluimhortensia

Deze Japanse cultivar van de Hortensia is volledig duurzaam gekweekt Gedrongen bloemtrossen die overblijven in het najaar: een plaatje in de tuin


Wil je een mooie combinatie maken van verschillende planten, waaronder de Hortensia? Kom gerust langs in ons tuincentrum in Gorinchem - Arkel.
 

Sterk Plantwerk — Tuincentrum Sterk

Een uniek tuincentrum met wel 1000+ plantsoorten en variëteiten. We zijn echte tuinfanaten hebben alles in huis om je te helpen bij de selectie van de juiste planten voor je pot, bak, border, terras of balkon. Ons deskundige team staat voor je klaar.Ons assortiment verschilt per jaar, seizoen en per week. Naar iets specifieks op zoek? Vraag naar de mogelijkheden om te bestellen of laat je verrassen door een mooi alternatief.


Onze jarenlange ervaring met kwekers heeft gezorgd voor een doordachte en uitgebreide selectie van tuinplanten van vooraanstaande kwekers in Nederland. We hebben alle kennis in huis om je groenvragen op te lossen: kom gerust langs en laat je inspireren.


Het plantencentrum is gevestigd in Arkel, net buiten Gorinchem. Vanuit Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Breda sta je binnen 3 kwartier de stoep.

 

コメント


bottom of page