Elke maand geven we nuttige tips en adviezen voor een mooie tijd in de tuin. En welke tijd is er nou beter dan komkommertijd? Lekker weer, en op je eigen tempo al die klusjes aanpakken die je op je lijst hebt staan. Ook deze maand geven we natuurlijk weer de beste tips & tricks voor een heerlijke zomer in de tuin.

"Een mooi & groen gazon in één dag per seizoen."
Gazonzorg
De tweede bemesting
In de afgelopen maanden is het gazon is misschien getransformeerd tot speelplek, kampeerplaats, of hang-out: het gazon wordt intensiever gebruikt. Ook door de zon krijgt het gazon het zwaarder te verduren. De voedingsstoffen in de bodem zullen zijn afgenomen.
Bemest daarom het gazon een tweede keer. Hierdoor blijft het gazon mooi groen en gaat het sterk de herfst in. De producten van Ecostyle zijn perfect geschikt, zodat jij nog langer kan genieten van een mooi en gezond groen veld.
Het motto van Ecostyle:
"Een mooi & groen gazon in één dag per seizoen.
Zo doe je dat:
1. Kies een mooie zomerdag en bemest het gazon met Gazon-AZ.
2. Strooi zo nodig AZ-Kalk voor een goede bodemstructuur en betere opname van voedingsstoffen.
3. Klaver in je gazon? Gebruik Bloedmeel.
4. Maai wekelijks om onkruid en mos tegen te gaan en om groei te stimuleren. "
Heb je (specifieke) vragen over je gazon en hoe deze in topvorm te houden? Kom gerust langs in ons tuincentrum in Gorinchem - Arkel: we hebben alle kennis in huis om je te voorzien van het juiste advies.
Wil je liever een wat minder strak gazon? Informeer dan naar de mogelijkheden voor weidemengsels, ook leuk!
Schimmels, ziekten en parasieten


Sommige planten hebben met dit zomerweer de tijd van hun leven, terwijl de weerbaarheid van andere planten met dit weer wordt aangetast. Blijf alert op wat je ziet gebeuren in de tuin. Meeldauw (een typische ziekte die bij droog en warm weer ontstaat) ziet er uit als een wit (poederig) laagje op de stengels en blad.
Heb je erg last van luizen? Raadpleeg dan ons team: de aaltjes van de natuurlijke vijanden van de luis (in dit geval de larve van het lieveheersbeestje) is heel goed in te zetten. De larve lust namelijk wel zo'n 600 luizen per dag. Het beestje zelf heeft net wat meer behoefte: deze eet een stuk of 1000 luizen per dag!
Water + voeding = een betere weerstand van je plant

Eigenlijk geldt altijd: verbeter de weerstand van de plant door watergift op de behoefte aan te passen en voed zo nu en dan bij. Houdt de watergift van potten, borders en bakken goed in de gaten. Geef extra organische voeding, zodat de weerstand van de plant hoog blijft, zo zijn ze minder vatbaar te zijn voor schimmels, parasieten en ziekten.
Heb je veel houtige planten? Een mest verrijkt met veel kali zorgt voor een betere rijping van het hout, waardoor de plant in de winter beter bestand is tegen vorst. (een slappe 'sappige' groei vriest vaak dood in de winter).
Heb je vragen over welke voeding je het beste kan gebruiken? Raadpleeg ons team in de winkel voor het juiste advies.

Geurig, kleurig en fleurig
Heerlijk, die zomer: stoeltje, boekje, beetje tuinieren. Zó geniet je optimaal en nog langer van de bloei van je planten:
Knip je vaste planten niet te snel terug: na de bloei drogen ze vaak mooi in, zo blijft het herfst- en winterbeeld ook erg mooi.
Eenjarige planten: als je uitgebloeide bloemen uitplukt zal de plant meer bloemen gaan aanmaken. Door het uitplukken van uitgebloeide bloemen zal de plant energie sturen naar verlengen van de bloei in plaats van het aanmaken van zaadjes.
Lange meeldraden en kleurige bloemen: niet alleen bloembezoekers zijn er dol op! Op zoek naar een dankbare bloeier die véél kleur toevoegt aan je tuin? Denk eens aan de Hebe's (ofwel Struikveronica ). Een dankbare (en wintergroene!) bloeier en een perfect alternatief voor bijvoorbeeld de Bolchrysant. Je hebt er dus veel langer plezier van! (Ook de vlinders en bijen zullen je dankbaar zijn.)