top of page

Juli - Tuinkalender
"Zet de bloemetjes buiten en zorg dat je tuin lekker vakantie-klaar is."Houd je van inrichten? Een handige aanwinst voor de tuin: de potten van Capi lijken van natuursteen, maar zijn gemaakt van lichtgewicht kunststof. Schuif erop los!
Komkommertijd

De vakantieperiode is in aantocht. Tijd om je lekker terug te trekken in de tuin, het terras of je balkonnetje. Maak je tuin vakantieproof met mooie planten, vrolijke bloeiers en verkoelende struiken.


Bloemetjes buiten - Inplantservice

Zet de bloemetjes buiten. Wil je bakken of manden laten vullen? Kom naar het tuincentrum, we planten je nieuwe aanwinsten graag voor je in. Zo krijgen ze de basis die ze nodig hebben. Van hydrokorrels tot sierschors: wij zorgen ervoor dat je planten er goed bij staan én lekker sterk blijven.


Plukkenplukken

Knip en pluk uitgebloeide bloemen uit je eenjarige plantjes. Zo stimuleer je de bloei en geniet je nog langer van deze vrolijke bloeiers. Het kost de plantjes veel energie om uitgebreid te bloeien. Voorzie ze van wat voeding voor extra bloei!Ook leuk: maak gebruik van onze zomerbloeier-actie: nu 3 eenjarige plantjes voor 5 euro!

Tweede bloeironde

Vaste planten als Salvia, Vrouwenmantel en Geranium die over hun hoogtepunt heen zijn, kun je terugknippen tot zo'n 5 cm boven de grond. De plant zal opnieuw gaan uitlopen én opnieuw bloeien: extra lang plezier van je vaste planten.


Leven in de tuin

Vogeldrinkschalen en insectenbadjes. Lok bestuivers en ander leven naar je tuin. Een koele, groene tuin vol bloemen is heel aantrekkelijk voor beestjes. Help ze af te koelen na een lange en warme werkdag.


Fitte vogels

Wil je vogels bijvoeren? Geef ze dan een lichtere zomermix. De pindakaaspotten kun je in de kast bewaren tot het najaar.
Beplantingsplan
Optimaliseer je beplantingsplan

Kijk naar je beplantingsplan. Welke combinaties van kleuren en vormen doen het goed en wat vind je minder geslaagd (en waarom?) De hete dagen worden vaak gevolgd door koelere avonden. Een perfect moment om met een notitieboekje de tuin in te lopen, je gedachten te noteren en eventueel wat schetsjes te maken. Wat hulp nodig? We geven je graag advies over plantcombinaties of stellen zelfs volledige beplantingsplannen voor je samen. Kom gerust langs voor advies!


Vitaal tuintje

's Zomers kunnen ziekten zich makkelijk verspreiden. De warmte in combinatie met vocht vormt een ideale basis voor veel plaagdieren, schimmels en plantziekten.

Zorg voor een vitale tuin en maak gebruik van biologische & natuurlijke bestrijdingsmiddelen of Natuurlijke Vijanden van Ecostyle (te bestellen bij ons in de winkel en bij je thuisbezorgd). Let erop dat als je zieke delen van de plant snoeit, je ze niet in de tuin laat liggen of op de composthoop gooit.


Vochthuishouding

Ook in juni schreven wij over de waterhuishouding. Een gezonde bodem is de basis voor een gezonde plant. Zorg er dus voor dat de bodem in goede vorm blijft. De hete zon droogt planten én bodems snel uit. Plant bodembedekkers of voorzie de bodem van een laag houtsnippers. Dit verbetert de afwatering en het remt de verschraling en uitdroging van de toplaag van de bodem. Raadpleeg ons team voor meer tips & tricks voor het verbeteren van het watermanagement in de tuin.


Droogbloemen

Knip en laat de bloemen van vaste planten drogen. De bloemen van bijvoorbeeld de Limonium zijn fantastisch om als droogbloemen in te zetten. Eenmaal gesnoeid, laat je ze drogen op een luchtige plaats (vermijd zonlicht, anders verbleken de kleuren).LimoniumGazon

Een droog gazon of gele plekken in je groene veld? Wacht niet tot september en bemest het gazon een keertje extra in juli. Dit kan echt geen kwaad en voor je het weet is je voetbalveld weer in topvorm.


Oppas

Tijd voor je welverdiende vakantie. Ga je van huis? Zorg ervoor dat iemand op de tuin let, de Geraniums uitlaat en de zomerbloeiers wat extra voeding geeft. Een beetje extra aandacht voor planten in kuipen, bakken en manden is dan zeker gewenst, deze drogen over het algemeen namelijk sneller uit dan planten in de volle grond.

Duizenddruppelslang van Gardena: een handige tuinhulpDuizenddruppelslang

Met deze handige slang besproei je heel gericht de planten naar keuze. Perfect geschikt voor haagplanten, plantgroepen in de border of de moestuin. Koppel de slang direct aan de kraan of combineer met andere producten van Gardena (op voorraad in onze winkel). De slang werkt al op een erg lage waterdruk, waardoor deze ook nog eens waterbesparend is! De slang is aansluitklaar en wordt geleverd met een klep om de toevoersnelheid en druk aan te passen. Toppie toch?Comments


bottom of page