Oktober - tuinkalender
Lekker herfstig!


Als de temperaturen zakken, valt de sapstroom van planten langzaam stil. Gelukkig duurt dat nog ongeveer 3 maanden en kun je je nog helemaal uitleven in de tuin!Dé 3 voordelen van aanplanten en verplanten in het najaar


  • Een gezond wortelstelsel is van belang voor de goede weerstand van je plant. In het najaar is de bodem is nog warm van de zomerzon en ook is de bodem vochtig genoeg. Ideale omstandigheden voor het wortelstelsel van je planten om lekker sterk te worden dus.

  • Een plant die in het najaar is geplant heeft de neiging in het voorjaar eerder en voller te groeien en te bloeien. Dat zit zo: de planten die je in het najaar in de grond zet, zullen in het vroege voorjaar direct opzoek gaan naar de nodige voedingsstoffen in de bodem.

  • Het najaar is een fantastische tijd om in de tuin aan de slag te gaan, er is veel te zien in de tuin. Verlaag de druk in het vroege voorjaar (er is dan al zat te doen in de tuin!) Maak het gezellig met een vuurschaal en lampjes, easy going!Tips bij het (ver)planten


Mooie Anemone, te verkrijgen in een pot van 11 cm voor 3,99 (winkelvoordeel: 5 voor 17,50!) of al lekker wat groter, een pot van 3L voor 11,99.  • Zorg voor een goede bodemstructuur: lucht, voeding en hummus zijn de kernwoorden voor een geslaagde aanplant! Met Vivimus Universeel, een organische bodemverbeteraar, verbeter je de bodem in een handomdraai. De structuur van deze grond is kruimelig en luchtig waardoor de bodem voedingsstoffen en water beter vasthoudt en de wortels van je planten optimaal kunnen wortelen.

  • Combineer de aanplant met het planten van voorjaarsbollen. Zo geniet je van een bloemenzee in het voorjaar. 2 vliegen in 1 klap!

  • Het najaar is de perfecte tijd voor aanplant van je droomtuin. Wil je aan de slag, maar heb je hulp nodig bij het samenstellen van de beplanting? Kom langs op het tuincentrum en plant dezelfde dag nog in! Dagelijks zetten we beplantingsplannen uit, geven we tips voor de inplant en informeren we over het onderhoud. Dat is gewoon service hoor! Uiteraard houden we rekening met belangrijke factoren als ligging, bodem en watertoevoer.

Beplantingsplan samenstellen? Dit zijn dé 3 dingen die je meeneemt


Elke dag zetten we beplantingsplannen uit. We houden daarin rekening met alle factoren, inspireren je met mooie plantcombinaties. Kom naar ons tuincentrum in Gorcum-Arkel en plant dezelfde dag nog in!


  1. maten van de border en/of bakken

  2. situatiefoto's van je tuin/terras/balkon

  3. een bodemmonster (zakje of bakje met wat aarde)


Geen afspraak nodig!